Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7

De Galaxy S7 is stof- en spatwaterdicht. Dat is één van de vele nieuwe features van Samsungs topsmartphone. De strakke “look & feel” van zijn voorganger blijft behouden. Een andere nieuwe toevoeging ten opzichte van de Galaxy S6 is het MicroSD-slot voor extra geheugen tot maximaal 256GB.

Belangrijkste eigenschappen Galaxy S7

  • 5.1-inch QHD-scherm
  • Stof- & spatwaterdicht
  • Superieure camera voor perfecte foto’s
  • Grotere batterijcapaciteit
  • MicroSD-slot, tot 256 GB extra opslagruimte

Spatwaterdicht: fijn om te weten

Dankzij de IP68-certificering is het toestel stof- en spatwaterdicht. Daarmee kan het toestel volgens de fabrikant 30 minuten onder water tot een diepte van 1,5 meter. Het is vooral fijn om te weten dat je je geen zorgen hoeft te maken als je buiten een telefoongesprek voert en het plots begint te regenen.

Camera om trots op te zijn

De Samsung Galaxy S7 heeft een 12 megapixelcamera. Het is voorzien van een dual-pixel, wat zorgt voor een snellere autofocus met scherpe en heldere foto’s als eindresultaat. Door de grotere pixels (1.4um) in combinatie met de f/1.7-lens komen de foto’s - zelfs in donkere omstandigheden - levensecht over.

Meer batterij, meer plezier

Men verlangt steeds meer van een smartphone. Ook daar is de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant zich van bewust. Daarom is de Galaxy S7 voorzien van een betere accu, zodat je het toestel minder vaak hoeft op te laden. Het laden gaat bovendien ook nog sneller.


Eerdere geruchten over de “Next Galaxy”

De Samsung Galaxy S7 zal naar alle waarschijnlijkheid de opvolger worden van de Galaxy S6. De verwachting is dat het toestel tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zal worden aangekondigd. Wat de specificaties van Samsungs nieuwe high-end van 2016 zullen worden is nog niet bekend. Wel zijn er al vele geruchten opgedoken. Deze kun je hieronder vinden.

Save the Date: 21 februari

Volgens diverse bronnen zal Samsungs paradepaardje op 21 februari tijdens een speciaal event in Barcelona worden aangekondigd. Dit strookt met onze verwachtingen aangezien het Mobile World Congress(MWC) plaatsvindt van 22-25 februari. Vervolgens zal het nieuwe mobieltje dan tijdens het MWC kunnen genieten van alle aandacht (bron: GSMarena).

USB Type C

Veel moderne elektronica krijgen steeds vaker een USB Type C-ingang in plaats van de veel voorkomende micro-USB 3.0-aansluiting. De kans is groot dat de Galaxy S7 ook voorzien zal zijn van deze nieuwe connector. Het voordeel van USB Type C is dat de kabel aan beide kanten kan worden ingeplugd. Het heeft dus geen onder- of bovenkant. Hiernaast is het door de kabel ook mogelijk om databestanden sneller uit te wisselen met andere apparaten (bron: CNET). Update Er is een Micro-Usb ingang. Dus geen Usb Type C: mogelijk heeft samsung hiervoor gekozen vanwege de comptabiliteit met de Samsung Gear VR.

3D Touch

Zijn grote uitdager, de iPhone 6S, werd in 2015 geïntroduceerd met een nieuwe smartphonetechnologie genaamd 3D Touch. Met een drukgevoelig scherm kunnen er diverse functies worden uitgevoerd. Hoewel de naam 3D Touch niet zal worden aangehaald - deze is namelijk gepatenteerd is door Apple - is het de vraag of Samsung ook een vergelijkbare technologie zal aankondigen. Volgens de krant “The Wall Street Journal” is dit wel het geval.

Waterbestendig

De Samsung Galaxy S6 heeft een schitterend ontwerp: een metalen rand met een glazen behuizing. Toch waren sommige mensen enigszins teleurgesteld dat het toestel niet meer waterbestendig was zoals bij de Galaxy S5. Zal Samsung deze klanten tegemoetkomen en het toestel toch weer waterdicht maken? En met welke certificering zal de Galaxy S7 dan worden voorzien? IP68? Net zo waterdicht als zijn concurrent de Sony Xperia Z5? De toekomst zal het uitwijzen (bron:GSMarena).

MicroSD-slot

Een ander discussiepunt was het geheugen van het toestel. Zo is het huidige vlaggenschip niet uitbreidbaar met een geheugenkaartje. Dat lijkt best zonde aangezien Samsung-liefhebbers dit graag zien en het bedrijf ten slotte een behoorlijke MicroSD-line-up heeft ontwikkeld. Een argument waarom het toestel geen microSD-ingang had was het slanke ontwerp. Zal Samsung hier inmiddels een oplossing voor hebben bedacht? Zal het inleveren qua dikte? Of wordt het toestel wederom voorzien van verschillende versies? Bijvoorbeeld een 32 GB en 64 GB-editie (bron:pocketnow).

Het gebogen ontwerpen: De Edge

Een interessante ontwikkeling van de Galaxy S-lijn was het gebogen ontwerp welke vorig jaar werd aangekondigd met diverse nuttige functies. Vanzelfsprekend is deze Edge-technologie complex en is deze variant duurder geprijsd. Of de Galaxy S7 samen met een Edge-variant wordt uitgebracht is vooralsnog onbekend. Techsite Phonearena gaat hier echter wel vanuit. Ook verwacht het dat er een S7 Edge Plus-variant op de markt zal komen (bron: Trustedreviews).

Het beeldscherm, de camera en de processor

In lijn met Samsungs vorige vlaggenschepen zal de Galaxy S7 naar verwachting een 5.1-inch Super Amoled-beeldscherm krijgen. En wat betreft de camera van de S7: we zullen er niet van staan te kijken als deze wederom een tikje is verbeterd en nieuwe cameratoepassingen zal krijgen. Ook is de processor bij het huidige model van uiterst goede kwaliteit. In de benchmark testen is er nauwelijks een toestel op de markt te vinden met een krachtigere processor. Veel verbetering lijkt dan ook niet noodzakelijk (bron: Phonearena).

Samsung heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in zijn accessoirelijn. Een mooie ontwikkeling is het draadloos opladen via de QI-technologie. Dit is nu ook mogelijk via “Fast Charging”. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit ook mogelijk zal worden met de Galaxy S7. Een andere trend is Virtual Reality. Samsung bracht onlangs de Gear VR-headset op de markt wat in samenwerking met Oculus was geïnitieerd. Wij verwachten dat de Gear VR ook te gebruiken zal zijn met de Galaxy S7 (bron Phandroid):.

Keyword: Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 deals

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie