Samsung Galaxy Note 9 of Apple Iphone x?

Samsung Galaxy Note 9 of Apple Iphone x?
De Samsung Galaxy Note 9 en de iPhone X zijn allebei gewilde telefoons op het moment. Maar hoe weet je nou welke telefoon voor jou het beste werkt? Hieronder staat een vergelijking, waardoor het maken van een keuze wellicht makkelijker wordt.

Uiterlijk mobieltjes

Laten we beginnen met het uiterlijk, want dat is meestal waar je het eerst naar kijkt. De Samsung Galaxy Note 9 heeft een infinity display met metalen frame, wat betekend dat hij nagenoeg randloos is, en je over de hele voorkant van het toestel beeld hebt. Ook de iPhone X heeft een groot en bijna randloos scherm, en een glazen behuizing met stalen rand waardoor de telefoon er meer premium uit ziet. Ook heeft de iPhone geen thuisknop meer, en geen Touch ID maar maakt hij gebruik van Face ID.

Het scherm van de Galaxy Note 9 is 6,4 inch tegenover een 5,8 inch display van de iPhone X. Beide hebben een OLED-display, waarbij de Galaxy Note 9 516 pixels per inch weergeeft, en de iPhone X 458 pixels per inch. Het gewicht van de Galaxy Note 9 is 201 gram, tegenover 174 gram van de iPhone X.

Daarnaast heeft de Galaxy Note 9 een uitgang voor een koptelefoon, en dit heeft de iPhone X niet. Wil je op je iPhone muziek luisteren terwijl je telefoon ook opgeladen moet worden, dan kan dit dus niet. Wel is er een bijgeleverde adapter die je kunt gebruiken, maar die kun je altijd vergeten of verliezen.

Verder is de S Pen van de Galaxy Note 9 een leuk extraatje, als je er gebruik van wilt gaan maken. De iPhone levert geen pen.

Specificaties

De Galaxy Note 9 heeft een Snapdragon 845 processor en 6GB aan RAM geheugen. De iPhone daarin tegen, beschikt over een A11-chipset en 3GB RAM geheugen. De Galaxy Note 9 heeft verder 128GB aan opslag, en dit is nog uit te breiden met een micro-sd kaart. De iPhone heeft 64GB aan opslag. Verder heeft de Galaxy Note 9 een accu van 4000 mAh en de iPhone ‘slechts’ 2716 mAh. Toch zegt dit niet zoveel over de duur van je opgeladen accu. Beide telefoons werken met verschillende besturingssystemen die op andere manieren omgaan met stroom. Daarnaast is het ook afhankelijk per persoon, hoe lang de accu meegaat.

Beide toestellen zijn overigens waterbestendig, echter houdt de Galaxy Note 9 het onderwater net iets langer vol. Allebei de toestellen zijn waterdicht, maar de Note houd het tot 30 minuten vol onder water bij een diepte van 1,5 meter, en de iPhone X is beperkt tot 1 meter.

Opladen

Bij mobiel vergelijker wordt ook echt alles vergeleken, en dus ook het opladen. De Galaxy Note 9 heeft een snelle oplader, waardoor je telefoon heel snel weer een volle accu heeft. Als je dit ook wilt bij de iPhone X, dien je twee accessoires aan te schaffen om dat mogelijk te maken. Een USB-C stroomadapter en een USB-C kabel.

Wel kunnen allebei de telefoons draadloos worden opgeladen. de Oplaadmatjes dien je alleen wel zelf aan te schaffen, deze krijg je er niet standaard bij.

Camera

De Samsung Galaxy Note 9 heeft een ‘slimme’ camera. De camera herkent het object in beeld en past de instellingen daarop aan, zodat je de optimale foto maakt. Ook geeft de camera app een seintje wanneer de foto mislukt, bijvoorbeeld als er tegenlicht is of als de foto wazig is door vuil op de lens. Ook heeft de Galaxy Note 9 een verstelbaar diafragma, wat ideaal is als je in donkere omstandigheden toch een goede foto wilt maken. De Apple iPhone X heeft twee 12-megapixel camera’s, die verticaal zijn geplaatst. Beide zijn voorzien van beeldstabilisatie. Ook heeft de camera aan de achterkant een quad-LED True Tone-flitser voor natuurlijke effecten. Dankzij de zero shutter-lag heb je ook geen vertraging meer wanneer je een actiefoto maakt.

Samsung Galaxy Note 9 of Apple Iphone x

Heb jij de keus al gemaakt? Vergelijk mobiele telefoonabonnementen.

Samsung Galaxy Note 9 of Apple Iphone x

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie