8 redenen waarom iPhone 8 de beste keuze is

8 redenen waarom iPhone 8 de beste keuze is
De geschiedenis van de mobiele telefoon kent een korte periode en vandaag de dag is de mobiel onmisbaar voor de meeste mensen. Vorig jaar presenteerde Apple drie nieuwe iPhone-modellen. Alhoewel iPhone X de duurste mobiele telefoon van Apple is (€1160,45) en ook de meest geavanceerde functies bezit, doen de iPhone 8 (€810,45) en 8 Plus (€920,45) daar echt niet voor onder. De mobiele telefoons van Apple biedt veel functionaliteiten. Naast de prijs zijn er nog acht andere redenen waarom de iPhone 8 en 8 Plus een betere optie is dan iPhone X.

1. iPhone X is veel prijziger dan iPhone 8.

De prijs werd zojuist al genoemd als reden waarom iPhone 8 een betere keuze is voor een mobiele telefoon. Meer dan €1000 voor een mobiele telefoon is voor veel mensen erg veel geld. De iPhone 8 kost €810,45 en de 8 Plus €920,45 en dus zijn deze modellen ruim €200 goedkoper dan de iPhone X, die €1160,45 kost. De iPhone X heeft wel iets meer functionaliteiten vergeleken met iPhone 8 en 8 Plus, maar in het algemeen hebben de iPhones meer overeenkomsten dan verschillen.

2. Zowel iPhone X als iPhone 8 en 8 Plus bezitten A11-chips.

Alledrie de mobiele telefoons bezitten de nieuwste A11-chipset en een M11-coprocessor. Dit betekent dat alledrie de modellen even snel zijn en dat ze allemaal op de dezelfde manier en snelheid data verwerken van de bewegingssensor, gyrosensor en het kompas. Echter heeft de iPhone X wel een extra functie die de 8 en 8 Plus-modellen niet hebben: de A11-chip wordt namelijk ook gebruikt voor Face ID, het systeem voor gezichtsherkenning. Wel hebben alle mobiele telefoons toegang tot hetzelfde ecosysteem van apps, dankzij het besturingssysteem iOS 11 dat elke mobiele telefoon hetzelfde is.

3. Touch ID vs. Face ID op de mobiele telefoon.

Touch ID is een functie die vanaf de introductie van iPhone 5 S in alle toestellen zit. Met Touch ID kan het toestel ontgrendeld worden met een vingerafdruk. Face ID heeft hetzelfde idee, alleen wordt de telefoon dan ontgrendeld door middel van gezichtsherkenning. Echter werkt Face ID –minder goed en minder snel dan Touch ID. Touch ID werkt namelijk ook wanneer het donker is of wanneer de gebruiker uiterlijke aanpassingen heeft gedaan, zoals het dragen van een bril of hoed. Hoewel de techniek van gezichtsherkenning erg geavanceerd is en Face ID dus veel potentie heeft, werkt Touch ID momenteel een stuk beter. Face ID kan dus een reden zijn om voor iPhone X te kiezen, maar de functie werkt nog niet zodanig goed op de mobiele telefoon in vergelijking met Touch ID.

4. Draadloos opladen dankzij Qi.

Dankzij de Qi-technologie kan de iPhone 8, 8 Plus en X draadloos en snel opgeladen worden. Het nadeel hiervan is wel dat er een extra draadloos oplaadstation gekocht moet worden, namelijk de Qi-snellader. Deze is verkrijgbaar vanaf €54,95. Apple zal later dit jaar met een eigen AirPower-oplader komen. De Qi-technologie is dus geen reden om voor iPhone X te kiezen, aangezien iPhone 8 en 8 Plus over dezelfde technologie beschikken.

5. Vrijwel identieke camera’s bij iPhone 8 Plus en X.

Zowel de iPhone 8 Plus als de iPhone X bezitten nagenoeg dezelfde camera’s. De 8 Plus en X hebben een telelens waarmee ingezoomd kan worden zonder dat er iets van de beeldkwaliteit verloren zal gaan. Er kunnen dus mooie foto’s gemaakt worden met de mobiele telefoon. Echter is er wel een klein verschil: iPhone X heeft een optische beeldstabilisatie voor beide lenzen, wat betekent dat iPhone X betere kwaliteit en scherpere foto’s bij onderbelichting biedt.

6. Identieke FaceTime-camera’s.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben dezelfde FaceTime HD-camera’s en heeft qua functionaliteit hetzelfde te bieden als het TrueDepth-camerasysteem van de iPhone X. De camera’s op alledrie de modellen hebben een diafragma van ƒ/2.2, nemen foto’s van 7 megapixels en maken video’s in 1080p-resolutie. De software van iPhone X biedt wel een extra functie: de FaceTime-camera op deze mobiele telefoon heeft namelijk een portretmodus met portretbelichting, waarmee achtergronden kunnen worden weggewerkt en er zo dus mooiere selfies kunnen worden gemaakt. Daarnaast heeft iPhone X Animoji: met deze functie kunnen er emoji’s met de gezichtsuitdrukkingen van de mobiele telefoon – eigenaar gemaakt worden en kunnen er stemmen ingesproken worden. De vraag die gesteld kan worden aan degene die een nieuwe mobiele telefoon zoekt, is of deze ‘leuke’ functie het prijsverschil van ruim €200 goed zullen maken.

7. Geen inkeping bij iPhone 8.

iPhone X heeft een vernieuwd uiterlijk: het scherm op de mobiele telefoon bestaat namelijk de hele voorkant van de mobiele telefoon. Verder is er een inkeping te zien aan de bovenkant van de mobiele telefoon, waar het TrueDepth-cameraysteem zit ingebouwd. Voor sommige mensen zal deze inkeping op de mobiele telefoon gaan irriteren, want het zal altijd aanwezig zijn wanneer er een nieuwe achtergrond wordt ingesteld of wanneer er een video gekeken wordt op de mobiele telefoon. Normaal heeft een mobiele telefoon geen inkeping aan de bovenkant en zal er dus geen ‘hap’ uit het beeld genomen worden, maar bij iPhone X moet hier wel rekening mee gehouden worden. Verder zullen veel apps nog geoptimaliseerd moeten worden en zich aan moeten passen aan de nieuwe vorm en lay-out de mobiele telefoon met inkeping. In de praktijk betekent dit dat de meeste apps niet op het volledige scherm van de mobiele telefoon te zien zullen zijn. Het zal lijken alsof de apps op het scherm van een iPhone 5, 6, 7 of 8 wordt gedraaid, waarbij het bovenste deel van het schermoppervlak op de mobiele telefoon niet benut wordt.

8. iPhone 7 (Plus) heeft dezelfde grootte als iPhone 8.

Voor de eigenaars van een iPhone 7 of 7 Plus die overstappen naar een nieuwer model mobiele telefoon, zal het hoesje nog passen om de iPhone 8. iPhone 8 en 8 Plus hebben dezelfde afmetingen, net als bijvoorbeeld de iPhone 5 en iPhone 5 S. Nu hebben 8 en 8 Plus-modellen ook nog eens dezelfde afmetingen als de iPhone 7 en 7 Plus. Het verschil zit hem in het gewicht (iPhone 8 (Plus) is iets zwaarder). De afmetingen in de lengte, breedte en dikte van de mobiele telefoon verschillen minder dan een millimeter, dus is het nagenoeg verwaarloosbaar. Wanneer er voor een upgrade van iPhone 7 naar 8 wordt gegaan, kunnen de hoesjes van de mobiele telefoon worden hergebruikt. Wanneer er voor iPhone X wordt gekozen, zal er een nieuw hoesje aangeschaft moeten worden voor de mobiele telefoon.

 

8 redenen waarom iPhone 8 de beste keuze is

Zijn de 8 redenen waarom iPhone 8 (Plus) de beste keuze is voor jou ook van toepassing. Gebruik dan de mobiel vergelijker en bestel de voordeligste Iphone 8 vandaag nog!
8 redenen waarom iPhone 8 de beste keuze is

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie